Konami verbiedt Kojima prijs in ontvangst te nemen

Het was al een tijdje verontrustend stil rondom Konami, maar gelukkig heeft het bedrijf nu weer een spectaculaire blunder begaan. Hideo Kojima, de ontwikkelaar van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, kon vandaag zijn prijs niet ophalen tijdens de game awards voor de beste action-adventure game. De reden? Konami had Kojima via een advocaat expliciet verboden de prijs op te komen halen.

Kiefer Sutherland, de acteur die Snake speelt in Metal Gear Solid V, accepteerde de prijs voor Kojima. Presentator Geoff Keighley was wel zo beleefd om de stunt van Konami uit te lichten voor het publiek. "Zoals je misschien gemerkt had, is Hideo Kojima niet aanwezig vanavond en daar wil ik iets over zeggen. Meneer Kojima had alle intentie om de uitreiking vanavond bij te wonen, maar een advocaat die Konami vertegenwoordigd heeft hem gezegd dat hij geen enkele ceremonie bij mag wonen en ook geen awards in ontvangst mag nemen", aldus Keighley. "Hij staat nog steeds onder contract. Het is teleurstellend en ongeloofelijk dat een artiest zoals Hideo niet hier naartoe mag komen om dit samen met zijn vrienden en teamgenoten te vieren."

De woorden van Keighley hadden een verwacht effect op het publiek in de zaal. Nadat Keighley vertelde dat Konami achter dit geintje zit, kwam er een hoop boegeroep vanuit de bühne. Het is al langer bekend dat Kojima en Konami niet op goede voet met elkaar staan.

Nou ja, in ieder geval hoeft Kojima geen wc's schoon te maken. Nog niet.

FucKonami
Konami verbiedt Kojima prijs in ontvangst te nemen