[eSports] Uitslag Finale Hearthstone Team Celestial Invitational

Dag vijf van de Team Celestial Invitational zit erop. Vandaag vonden alle finalerondes plaats, waar in elke ronde alsnog unieke decks gebruikt moesten worden. Het format is een best-of-five conquest zonder bans. Je kunt dus kiezen om in de kwartfinales je sterkste decks te gebruiken om verder te komen, maar in de finale kun je dan met half-gare decks komen te zitten.

De eerste kwartfinale tussen Kolento en Dog ging met 3-0 naar Kolento. Ook de tweede kwartfinale tussen Brarose en Tom60229 werd met 3-0 beslecht in het voordeel van Tom. Hij won zelfs de minder gunstige match-up tussen Midrange Shaman en Zoolock, wat ook iets zegt over zijn spel. De derde kwartfinale vond plaats tussen Firebat en Jiesha. Firebat besloot zijn Mill Rogue meteen te gebruiken, maar dit kwam niet goed uit: 3-0 voor Jiesha.

De laatste kwartfinale beloofde iets meer spanning. Lifecoach en Eloise waren aan elkaar gewaagd en Eloise wist ook te winnen met Shaman, maar het was niet genoeg: 3-1 voor Lifecoach. De halve finales waren Lifecoach tegen Kolento en Jiesha tegen Tom. Jiesha tegen Tom was een beladen halve finale, voornamelijk door de Chinese casters. Toen hij in de kwartfinales won, waren ze duidelijk teleurgesteld. Tom komt uit Taiwan en daar konden de casters duidelijk niet goed tegen. Na een spannende serie volgde de volgende teleurstelling: de Control Warrior van Tom wist de Secret Paladin van Jiesha in de laatste pot te verslaan, waarna Tom met 3-2 doorging naar de finale.

De tweede halve finale tussen Lifecoach en Kolento was een stuk minder spannend. Lifecoach verloor slechts één pot, maar kwam verder weinig in de problemen met zijn Mech decks. Kolento strandt dus in de halve finale. De finale vond plaats tussen Lifecoach en Tom60229. Helaas was de finale alles behalve een spannende strijd. Lifecoach speelde sterk en maakte gehakt van Tom: 3-1. Lifecoach pakt hiermee de titel en een kleine tienduizend dollar aan prijzengeld. Tom moet het doen met 'slechts' vijfduizend dollar.

HS