Bommen en munitie in woning schutters

Meer dan tien pijpbommen en een heleboel munitie zijn volgens de politie aangetroffen in de woning van de twee schutters die in het Californische San Bernardino woensdag een slachting aanrichtten. De FBI neemt het onderzoek van de lokale politie over, zei de Amerikaanse president Barack Obama donderdag.

Het wapenarsenaal lijkt op terroristische motieven bij de daders te wijzen, maar volgens de FBI is het nog te vroeg om die conclusie te trekken, meldde The Washington Post donderdag.

Een van de twee schutters, Syed Rizwan Farook (28) was mogelijk geradicaliseerd. Andere factoren kunnen wel een rol gespeeld hebben in het motief voor de veertien moorden. Bij de schietpartijd raakten ook 21 mensen gewond.

Farook had via de telefoon en sociale media contact met verdachte jihadisten die door de FBI in de gaten werden gehouden. Hij was een Amerikaan van Pakistaanse komaf. Samen met zijn vrouw Tashfeen Malik (27) opende hij het vuur in de instelling waar hij werkte. De politie weet nog niet veel over de achtergrond van Malik, zo meldden Amerikaanse media. Het stel zou hun zes maanden oude baby kort voor de schietpartij bij een grootouder hebben achtergelaten.

Bommen en munitie in woning schutters
Bommen en munitie in woning schutters (Foto: ANP)