Nieuwe Batman v Superman-trailer toont nieuwe schurk, meer actie

Terwijl op televisie deze week The Flash en Green Arrow opnieuw hun krachten bundelen in een tweetal crossover-afleveringen, laat de filmkant van DC Comics van zich horen met een nieuwe trailer voor Zack Snyders Batman v Superman: Dawn of Justice.

Meer dan in eerdere teasers en trailers laat deze de opbouw van de band tussen Clark en Bruce zien, door niet alleen scènes te tonen tussen hun burger-identiteiten, maar ook daawerkelijk dialoog tussen Batman en Superman te laten horen. Het voordeel daarbij is dat we een antwoord krijgen op de vraag: hoe klinkt Ben Afflecks Batman-stem? De eerste indruk is dat hij een minder extreme vorm heeft gevonden dan zijn voorganger; deze Batman zorgt beter voor zijn keel.

De trailer springt daarnaast ook verder het spoilergebied in, door een klassieke Superman-schurk te introduceren en tegelijk te laten zien hoe de derde held van DC's Trinity, Wonder Woman, bij het conflict betrokken raakt. Het neemt wat van de geruchten over het lichaam van Man of Steel's General Zod weg door ze te bevestigen: het lijkt er sterk op dat Lex Luthor daar inderdaad iets vervelends mee gaat doen. Het toont ook dat Snyder nog steeds niet vies is van grote scènes met veel verwoesting; het is te hopen dat dit niet zo overdreven wordt als in de vorige film.

Update: Warner Bros. heeft inmiddels een 2K HD-versie van de trailer vrijgegeven, en die kunnen we je natuurlijk niet onthouden.

Batman v Superman: Dawn of Justice, met Henry Cavill als Clark Kent/Kal-El/Superman, Ben Affleck als Bruce Wayne/Batman, Gal Gadot als Diana Prince/Wonder Woman en Jeremy Irons, Jesse Eisenberg en Amy Adams, is te zien vanaf eind maart.