ROC Leiden reageert niet op kritiek

ROC Leiden wil niet reageren op de kritiek die een speciale commissie dinsdag naar buiten bracht. Het huidige bestuur en de toezichthouders vinden "dat het hen niet past te spreken over het verleden", laat de instelling in een verklaring weten.

ROC Leiden kwam aan de rand van de afgrond door peperdure nieuwbouw. Die viel 180 miljoen euro duurder uit dan gepland. Het project was onverantwoord, concludeerde de commissie-Meurs na onderzoek. De commissie adviseert om te kijken of het bestuur van toen aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade.

Bouwen is "ingewikkeld, tijdrovend en duur", zei het ROC leiden dinsdag. Het voegt er aan toe: "Het voormalige college van bestuur en raad van toezicht hebben hierin naar eigen inzicht gehandeld en keuzes gemaakt. De keuzes van toen moeten in ieder geval in die tijdsgeest worden geplaatst."a

Onderwijsminister Jet Bussemaker zei dinsdag dat moet worden uitgezocht of de bijna-ondergang van het ROC Leiden persoonlijk aan de toenmalige bestuurders te verwijten valt.

ROC Leiden reageert niet op kritiek
ROC Leiden reageert niet op kritiek (Foto: ANP)