School schrapt kerst vanwege moslims

Schooldirecteur Marco Parma uit het Italiaanse Garofani heeft besloten het kerstfeest in de school te schrappen en te vervangen door een winterfeest. Dit nadat moslims op de school weigerden mee te zingen met de kerstliederen, zo meldt the Guardian.

"Christelijke liederen zorgen voor problemen in een multiculturele omgeving", zo rationaliseert Parma. Bij eerdere kerstfeesten weigerden de moslimstudenten mee te zingen of zich tolerant te gedragen. Ook werden studenten door hun ouders van het podium gesleurd omdat ze niet mee mochten zingen van hun ouders.

Ook ouders die hadden aangeboden de studenten kerstliederen te leren kregen te horen dat hun inspanningen ongewenst waren. De school in het kleine stadje Rozzano telt zo'n 1.000 studenten. Twintig procent hiervan is moslim.

De actie van de schooldirecteur heeft voor veel ophef in het land gezorgd. Premier Matteo Renzi: "Kerst is veel belangrijker dan een provocerende schooldirecteur. Het feest bevordert integratie en de schooldirecteur begaat een grote fout met dit besluit".

Matteo Salvini, de leider van de rechtse anti-immigratiepartij Lega Nord in Italië heeft de directeur gevraagd te vertrekken. Vooralsnog zit hij nog gewoon op zijn plek.