Messi weer de beste in Spanje

Lionel Messi mag zich opnieuw de beste voetballer van de Spaanse competitie noemen. De superster van FC Barcelona kreeg maandagavond de belangrijkste onderscheiding tijdens het voetbalgala van de Primera División in Barcelona. Voor de zesde keer in zeven jaar werd Messi uitgeroepen tot beste speler van La Liga. Alleen vorig jaar won de Argentijn niet, toen ging de prijs naar zijn Portugese rivaal Cristiano Ronaldo van Real Madrid. Die moest dit keer genoegen nemen met een publieksprijs.

Messi leidde Barcelona afgelopen seizoen naar de 'dubbel' in Spanje. Het leidde maandag op het gala tot een prijzenregen voor de Catalanen. Claudio Bravo werd uitgeroepen tot beste doelman, Neymar tot beste Zuid-Amerikaan en Luis Enrique tot beste trainer. Messi mag zich naast beste speler ook de beste aanvaller van afgelopen seizoen noemen.

Sergio Ramos en James Rodriguez van Real Madrid werden uitgeroepen tot respectievelijk beste verdediger en beste middenvelder, Sofiane Feghouli van Valencia kreeg een prijs als beste Afrikaanse voetballer in Spanje.

Messi weer de beste in Spanje
Messi weer de beste in Spanje (Foto: ANP)