[eSports] Uitslag groep B Hearthstone Team Celestial Invitational

Dag twee van de Team Celestial Invitational zit erop. Vandaag kwam groep B in actie met daarin Eloise, Fuoliver, Surrender en Jiesha. De uitslag van de wedstrijden vind je onderaan in de tabel. Benieuwd naar de matches zelf? Lees hieronder dan nog even verder.

Het format is een best-of-five conquest zonder bans, met de regel dat elke speler in de groepsfase elk van de negen klasses uit Hearthstone één keer moet gebruiken. Elke dag tot en met donderdag speelt een andere groep de groepsfase, waarna de finaleronden plaatsvinden op vrijdag.

De eerste match vond plaats tussen fan favoriet Eloise en Fuoliver, een erg sterke Chinese spelers. Eloise kende een moeilijk begin. Met haar Combo Druid verloor ze van Fuoliver's Dragon Priest en Control Warrior. Hierna was het aan haar om drie keer te winnen van Freeze Mage, een lastig deck. Fuoliver maakte echter gebruik van een herziene versie met Reno Jackson. Het effect van Reno heeft hij echter geen enkele keer weten te gebruiken, waardoor Eloise een knappe comeback maakte: 3-2.

De serie tussen Jiesha en Surrender was een spannende. Beide spelers speelden sterk met normale decks. Surrender had met zijn Shaman wat hulp nodig van goede RNG, maar met twee crackles wist hij Jiesha te verslaan. Jiesha vocht terug, waardoor het ook in deze serie kwam tot de laatste match: Tempo Mage tegen Mech Shaman. De Mech Shaman bleek superieur: 3-2 voor Jiesha.

Eloise en Surrender speelden vervolgens hun tweede match tegen elkaar. Eloise kon zich bij winst zo goed als plaatsen voor de kwartfinales. Eloise kon echter geen vuist maken tegen het spel van Surrender: 3-1. Voor de volgende serie, Fuoliver tegen Jiesha, was er een interessante keuze van Fuoliver: hij is de eerste speler die geen Mech Shaman meenam, maar meer een control-type. Hij won met Shaman, maar kon met Face Hunter niet overtuigen. Jiesha pakte de serie met 3-1. 

De laatste twee wedstrijden waren Eloise tegen Jiesha, die ze op sterke wijze met 3-0 pakte. Hierdoor plaatsen zowel Eloise als Jiesha zich voor de kwartfinales. De laatste wedstrijd was tussen Surrender en Fuoliver. Fuoliver wist zijn eer een beetje te redden door te winnen met 3-2.

Morgen komt groep C in actie, met daarin Kolento, Shadowy, Tom60229 en Chaoshen.

Groep A Eloise Fuoliver Surrender Jiesha Eindstand
Eloise* x 3-2 1-3  3-0  Eerste (7-5)
Fuoliver 2-3  x 3-2  1-3  Vierde (6-8) 
Surrender 3-1  2-3 x 2-3  Derde (7-7) 
Jiesha* 0-3  3-1 3-2  x Tweede (6-6) 

*door naar de kwartfinale.