Pirelli heeft 12 uur om de 'cliff' terug te brengen

Pirelli motorsport-baas Paul Hembery heeft zijn zorgen geuit over het gelimiteerde aantal testuren dat de bandenfabrikant tijdens de komende test in Abu Dhabi heeft om de 'cliff' te herintroduceren. Pirelli heeft de testdag ingelast om de nieuwe constructie voor de 2016 banden te ontwikkelen. Ook wordt de test gebruikt om de nieuwe ultrazachte compound te testen.

Pirelli wil in 2016 het aantal pitstops per race verhogen, nadat het aantal in het afgelopen seizoen lager lag dan Pirelli graag had gezien. Alhoewel de focus tijdens de test ligt op het testen van de vier verschillende concepten van de ultrazachte compund, heeft Hembery ook andere plannen: "We hebben één kans voor het volgende seizoen en we weten niet of het gaat werken zoals we ervan verwachten, maar we gaan proberen om de 'cliff' terug te brengen. We hebben een aantal concepten dat we zullen testen, maar het is enorm moeilijk om dat goed te doen met slechts één testdag."

De nieuwe ultrazachte band is één van de grootste veranderingen voor 2016. Tijdens de test krijgen de teams vier verschillende concepten, zonder te weten wat ze precies testen. Het voornaamste doel dat Pirelli heeft is om een speciale kwalificatieband te krijgen in sommige races. "Het zal iets zijn waarmee teams, als ze ervoor gekozen hebben, een agressieve eerste stint kunnen rijden, dus ik ben erg benieuwd wat de test brengt," vertelde Hembery over de test. "We geloven dat we iets hebben na de test, ook al is het misschien te vroeg om er iets over te zeggen."