Peter Jackson hint naar Doctor Who-betrokkenheid

De kans dat regisseur Peter Jackson één of meerdere afleveringen van de tv-serie Doctor Who gaat regisseren lijkt flink toegenomen, nu Jackson een Doctor Who-getinte video op zijn Facebook heeft geplaatst.

In de video, waarin bekende figuren uit de serie voorkomen, lijkt de Lord of the Rings-regisseur te verwijzen naar eerdere berichtgeving over zijn wens om eens een aflevering van de serie te regisseren. Jackson zou enige tijd geleden al gezegd hebben een aflevering te willen aansturen "in ruil voor een Dalek". De hints in de video lijken te verwijzen naar een meer concreet contact tussen Jackson en Steven Moffat, showrunner van Doctor Who.

Home Invasion

This was an interesting weekend...

Posted by Peter Jackson on Sunday, 29 November 2015

Als Jackson inderdaad naar Cardiff, waar Doctor Who wordt geproduceerd, afreist om een regieklus te doen zal hij de meest bekende Doctor Who-regisseur in de geschiedenis van de BBC-serie zijn. De serie heeft in zijn 52-jarige bestaan rond de honderd regisseurs gekend, die bijna allemaal afkomstig zijn uit het televisiecircuit. Vorig seizoen werden nog twee afleveringen geregisseerd door Ben Wheatley, die kleine filmsuccessen had met Kill List en Sightseers.