Ecclestone: "Lotus failliet als Renault-deal mislukt"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is ervan overtuigd dat we het Lotus F1 Team volgend jaar niet op de grid terug zullen zien als de deal met autofabrikant Renault mislukt. Het plan is om de renstal uit Enstone weer om te toveren tot een fabrieksteam van het Franse merk, maar dan moet Renault-CEO Carlos Ghosn wel snel het groene licht geven.

Volgens mede-teameigenaar Gerard Lopez ligt er voor de motoren nog een contract met Mercedes voor 2016 en kan het team via een plan B zo doorgaan, maar wel met een sterk gereduceerde staf. Ecclestone gelooft hier geen barst van, zo liet hij aan Motorsport weten. "Ik ben ervan overtuigd dat ze de stekker eruit trekken. Ze runnen geen winstgevend bedrijf en hebben niet genoeg geld om door te kunnen gaan. Ze hebben moeite om de financiering rond te krijgen, dus ik zie niet in dat een Mercedes-contract hier verandering in zal gaan brengen."

Over het besluit van Renault over het al dan niet overnemen van Lotus is nog geen witte rook. "Er is geen nieuws. We wachten maandag (vandaag, red.) allemaal op meneer Ghosn."

Ook de motorendeal van Red Bull met Renault ligt volgens Ecclestone gecompliceerd. Het Formula One Management wildede motoren afnemen bij de Fransen, waarna ze doorverkocht zouden worden aan Red Bull Racing. Er lag een deal op tafel totdat Red Bull zelf een deal met Renault afsloot.