VVD Utrecht: ouders, negeer Zwarte Piet-verbod

VVD Utrecht roept ouders op om van hun democratisch recht gebruik te maken en massaal als Zwarte Piet naar de Utrechtse scholen te gaan. Dit omdat de scholen Zwarte Piet geheel in de ban hebben gedaan om een minderheidsgroepering van zeurpieten tegemoet te komen. Zelfs het Sinterklaasjournaal mag niet meer worden gekeken op de scholen omdat die weigeren gehoor te geven aan het geweeklaag van de zeurpieten, schrijft het Algemeen Dagblad.

De VDD staat niet alleen in het standpunt dat buigen voor een paar klagers ondemocratisch en een slecht idee is. Zelfs Selma Bas, van de grootste Utrechtse partij D66, zegt moeite te hebben met het op deze wijze van hogerhand afdwingen door SBO van deze beslissing. Maar ook Gadzia Bouazani van de PvdA vindt dat het openbaar bestuur van de 40 basisscholen met deze wijze van Gario en diens klaagkornuiten pleasen erg weinig betrokkenheid met de ouders laat zien.

Update 13:25 uur
De VVD trekt de keutel snel terug in een berichtje op de Utrechtse VVD-site. Er moet wél met ouders gesproken worden over het deporteren van Zwarte Piet van de basisscholen maar er is géén oproep gedaan aan ouders om verkleed als Zwarte Piet naar de scholen op te stomen.

Ook de PvdA haast zich bij monde van slobbertrui Spekman met een oordeel, die betoogt dat hij het maar 'báh' vindt dat zeurpieten de VVD een kinderfeest voor politieke doeleinden misbruikt.