Top drie Spanje maakt geen fout

De drie topploegen in de Spaanse Primera División maakten dit weekeinde geen fout. Koploper FC Barcelona was zaterdag duidelijk te sterk (4-0) voor Real Sociedad. Atlético Madrid bleef op vier punten tweede dankzij winst (1-0) op Espanyol, terwijl Real Madrid zondag bij de verrassende subtopper Eibar met 2-0 won. De Koninklijke is de nummer drie op zes punten van Barcelona.

Real Madrid kon een succesje na de zeperd vorige week in de 'Clásico' tegen Barcelona (0-4) wel gebruiken. Een rake kopbal van Gareth Bale, kort voor rust, en een benutte strafschop van Cristiano Ronaldo bezorgden de ploeg van de geplaagde coach Rafa Benitez de broodnodige punten. Acht minuten voor tijd besliste Ronaldo het duel nadat Dani Garcia een overtreding had gemaakt op Lucas Vazquez. Het was zijn negende doelpunt van het seizoen. Benitez moest tegen Eibar achterin improviseren. Hij miste met Sergio Ramos, Raphaël Varane en Marcelo drie basisspelers.

Barcelona gaf voor de derde keer in een week tijd een galavoorstelling. Na de indrukwekkende zeges op Real Madrid en AS Roma (6-1) moest nu Real Sociedad eraan geloven. Neymar (twee keer), Luis Suárez en Lionel Messi tekenden voor de treffers. Ze drukten het enorme klasseverschil nog maar zuinig uit. De ploeg van trainer Luis Enrique trakteerde de aanwezige fans wel weer op veel fraaie hoogstandjes en prachtige combinaties.

Stoom

"Het beste moet nog komen", vond Enrique desondanks. "De ploeg verkeert inderdaad in goede vorm. Maar we hebben nog een lange weg te gaan, geen enkel team won de titel al in november." Met de terugkeer van Messi na een blessure raakt de bewierookte 'tridente' al weer snel op stoom. "Als ze niet allemaal scoren, is het niet compleet, zo lijkt het", zei Enrique lachend. Messi, Neymar en Suárez maakten dit kalenderjaar samen al 125 doelpunten.

Atlético dankte de zuinige winst op Espanyol aan een doelpunt van Antoine Griezmann. De Franse international scoorde al in de derde minuut.

Top drie Spanje maakt geen fout
Top drie Spanje maakt geen fout (Foto: ANP)