Van Gerwen wint ook Player Championship Finals na zege op Lewis

Michael van Gerwen staat weer in de finale van een darttoernooi. In de halve finale van de Players Championship Finals maakte hij korte metten met Daryl Gurney. Mighty Mike won in de Engelse plaats Minehead met 11-2.

Gurney won eerder dit toernooi van regerend wereldkampioen Gary Anderson en schakelde in de kwartfinales de Nederlander Benito van de Pas uit. In de halve eindstrijd vond hij zijn meerdere in Van Gerwen.

Ook Adrian Lewis haalde met grote cijfers de finale. De Engelse darter gunde zijn Oostenrijkse opponent Mensur Suljovic slechts een leg en won met 11-1. De finale van het toernooi is na de finale van het jeugdwereldkampioenschap tussen Max Hopp en Nathan Aspinall.

Update 23.15 uur

Na het EK, Wold Series of Darts Finals en de Grand Slam of Darts heeft Michael van Gerwen nu ook de Players Championship Finals op zijn naam geschreven. In de finale van het toernooi was Mighty Mike met 11-6 te sterk voor Adrian Lewis.

Van Gerwen wist direct een break te plaatsen hield bouwde dat langzaam uit. Op 10-5 gooide Lewis nog wel 147 uit, maar de titel was een leg later voor De Groene Sloopkogel.