Van Gaal: "Leicester staat verdiend aan kop"

Louis van Gaal wacht komend weekend een topper in de Engelse competitie. Manchester United (tweede) moet zaterdag op bezoek bij deverrassende koploper, Leicester City. "Leicester staat verdiend bovenaan, al denk ik niet dat iemand dat had verwacht. Ook Leicester niet. Maar ze scoren punten en dat is het belangrijkst. Belangrijker dan goals", aldus de Nederlandse coach vrijdag.

De koploper heeft de leidende positie voor een aanzienlijk deel te danken aan de immer scorende Jamie Vardy. Die blonk vorig seizoen ook uit toen United op bezoek kwam (5-3). "Hij was vorig seizoen al een rotspeler voor ons. Hij scoorde, hij versierde een penalty en nu scoort hij al tien wedstrijden op rij. Dan ben je een geweldige speler." Ander Herrera en Phil Jones zullen niet meespelen in Leicester. Van Gaal liet weten dat het duo geblesseerd is.

Bij Leicester City kijkt coach Claudio Raneiri reikhalzend uit naar het duel met United, al valt er weinig zelfverzekerdheid te bespeuren in de vooruitblik van de Italiaan. "Het is de belangrijkste competitiewedstrijd van deze week. Dit is een ervaring en dat is belangrijk voor ons, meer nog dan het resultaat. Wanneer je tegen dergelijke teams speelt, tegen grote kampioenen, is het afwachten hoe ons team zich tactisch opstelt. Voor ons is dit een wedstrijd waarin we kunnen leren wat we moeten verbeteren en op welke manier."

"We staan bovenaan en dat hebben we verdiend op dit moment. Ik ben benieuwd hoe mijn spelers zich gedragen na een week als koploper", aldus Ranieri.