Ali B komt na tien jaar weer met album

Voor Ali B staat 2016 helemaal in het teken van muziek. "Het heeft bijna tien jaar geduurd", zei de rapper, die in 2006 zijn laatste plaat Petje Af uitbracht, vrijdag in de ochtendshow van Giel Beelen.

"Ik maakte wel muziek in Ali B op volle toeren en tussendoor wat liedjes gekoppeld aan een project", zei Ali. "Maar als rapper, als muzikant moet je toch ook weer eens geloven aan een album." De nieuwe plaat is al bijna af. "Hij moet nog afgemixt worden. Maar we hebben genoeg tracks klaar om achter elkaar liedjes te droppen."

De eerste single 'dropte' Ali vrijdag al. Gekke Kleine Jongen is sinds vrijdag te beluisteren. Ali laat een andere kant van zichzelf horen. "Dit is ook de sound van m'n album straks. Het is niet zo dat het allemaal liedjes zijn die een discotheekinhoud hebben. Het is wel die sound, maar er zit ook gewoon inhoud op."

Gekke Kleine Jongen is volgens Ali een nummer met een dubbele boodschap. "Aan de ene kant ben ik blij met wat er de afgelopen tien jaar is gebeurd, maar er zit ook een stukje melancholie in." De rapper, presentator, The Voice-coach, labeleigenaar en cabaretier vindt zijn leven 'apart'. "Soms rij je middenin de nacht naar huis en denk je: wat een apart, raar leven. Een stukje eenzaamheid gekoppeld aan iets waar je heel blij mee moet zijn."

Ali B komt na tien jaar weer met album
Ali B komt na tien jaar weer met album (Foto: BuzzE)