Horner: "Red Bull heeft F1-motor in 2016"

Red Bull Racing heeft voor volgend jaar een Formule 1-motor geregeld, zo heeft teambaas Christian Horner vanuit Abu Dhabi laten weten. Afgelopen zomer ontstond er onduidelijkheid over motorensituatie bij Red Bull, omdat het van leverancier Renault af leek te willen. Nu zou het team uit Milton Keynes toch weer met de Fransen in zee gaan.

Horner: "Volgend jaar zal een overgangsjaar worden. We hebben een akkoord met een motorleverancier voor volgend jaar. Hopelijk wordt de deal in de komende dagen bevestigd. De motor zal, ironisch genoeg, ontwikkeld worden via het ontwikkelingstraject dat wij twaalf maanden geleden al uitgestippeld hadden."

Dat het nieuws rond Red Bull in de komende dagen bekend zal worden gemaakt lijkt niet geheel toevallig te zijn. Renault staat op het punt om de gedeeltelijke overname van de aandelen in Lotus F1 in de komende dagen af te ronden. Het Franse bedrijf wil zich weer met een fabrieksteam in de Formule 1 vestigen. De motor zal met hulp van buitenaf verbeterd gaan worden, iets wat Red Bull al probeerde door de fameuze motorenbouwer Mario Illien in te schakelen.

Omdat Renault bij de ontwikkeling van de krachtbron haar eigen weg ging wilde Red Bull breken met het Franse bedrijf. Het team uit Milton Keynes kreeg nul op het rekest bij Mercedes, Ferrari en Honda. Zusterteam Toro Rosso gaat volgend jaar waarschijnlijk rijden met 2015-motoren van Ferrari, met mogelijk een overstap naar de 2016-krachtbron halverwege het seizoen.