Oud-scheids Dick Jol gearresteerd na mishandeling

Voormalig topscheidsrechter Dick Jol is gearresteerd op verdenking van mishandeling van een 20-jarige vrouw. Dat meldt Omroep West. Jol zou de vrouw woensdag op straat met een staaf in haar buik hebben geslagen.

Een anonieme getuige vertelt dat Jol bezig was om zijn auto in te ruimen toen een jong stel op hun scooter met hoge snelheid over de stoep reed. Jol schrok van de scooter en sprak het duo aan. Vervolgens zou hij de vrouw, die achterop de scooter zat, met een ijzeren staaf in haar buik hebben gestoken.

Dick Jol was 'agressief en opgefokt', vertelt een bouwvakker die aan de overkant van de weg aan het werk was. De oud-voetbalscheidsrechter was ‘niet voor rede vatbaar’. Jol zwaaide met 'een metaalachtige staaf' van ongeveer 1,5 meter lang. 'Ik dacht: die vent is gek.' Meerdere bouwvakkers en andere omstanders snelden de vrouw te hulp en hielden Jol bij haar weg. 'Op haar buik was een rode vlek te zien', zegt een bouwvakker.

De 59-jarige Jol is woensdagmiddag in zijn woning gearresteerd, al wil de politie de identiteit van de arrestant niet bevestigen. Het is onduidelijk of Jol nu nog steeds vastzit. De 20-jarige vrouw is door ambulancebroeders behandeld; het is niet bekend hoe het nu met haar gaat.

Dick Jol
Oud-scheidsrechter Dick Jol is gearresteerd wegens het mishandelen van een vrouw.