Doyen ontkent invloed op transfers FC Twente

Investeringsmaatschappij Doyen Sports ontkent dat het bedrijf invloed had of heeft op het transferbeleid van FC Twente. "Ik zou zeggen dat die bewering onjuist is", zei een woordvoerder van het internationale bedrijf donderdag.

Hackers kraakten het systeem van het bedrijf en stalen de documenten, die vervolgens dinsdag werden gepubliceerd op internet. De gelekte contracten tussen FC Twente en Doyen impliceren dat de investeringsmaatschappij invloed had op de transfers bij de eredivisionist. Maar het bedrijf hield zich volgens de woordvoerder gewoon aan de regels die gelden in het voetbal.

"Een deel van de gelekte documenten is gemanipuleerd", verklaart de woordvoerder. De hackers zetten volgens hem het bedrijf onder druk om geld te betalen, anders zouden ze meer informatie publiceren.

Football Leaks

"Doyen Sports en haar partners zijn het slachtoffer van een hele reeks aanvallen op de privacy door 'Football Leaks' (de website waar de stukken opdoken)", schreef het bedrijf in een verklaring. De website Football Leaks ontkende dat woensdag op de eigen website. "Die beschuldiging is lachwekkend", schrijft de website.

De publicatie van de stukken zorgde voor een crisis bij FC Twente. Voorzitter Aldo van der Laan stapte op, kort nadat de licentiecommissie van de KNVB had aangekondigd de zaak te onderzoeken. Het bestuur van de club zei woensdag "onaangenaam verrast" te zijn.

Doyen ontkent invloed op transfers
Doyen ontkent invloed op transfers (Foto: ANP)