Zoet baalt van PSV: "Keer op keer stoten we zo onze neus"

PSV verspeelt de laatste weken regelmatig punten in de Eredivisie, en dat zint doelman Jeroen Zoet allerminst. "Het gaat om het nemen van je verantwoordelijkheid."

PSV werd vorig jaar met een grote overmacht ten opzichte van nummer twee Ajax kampioen. De Eindhovenaren verspeelden weinig punten, iets dat niet gezegd kan worden van de huidige jaargang. "Vorig seizoen waren er wel een paar wedstrijden die we rustig konden uitspelen. Nou, zo ver zijn we nu blijkbaar dus niet", toont Zoet zich ontvreden. "We zullen elk duel 120 procent moeten geven. Dat weten we allemaal, we zeggen het ook. Maar tussen zeggen en het ook echt doen, zit een verschil. Keer op keer stoten we zo onze neus."

"Het gaat om het nemen van je verantwoordelijkheid. Bij een corner moet je zorgen dat jouw man niet kan koppen", aldus de Oranje-international tegenover Voetbal International. Opvallend is dat vooral de kleine clubs PSV pijn kunnen doen. In de competitie werd al tegen Exelsior, Willem II en ADO Den Haag punt verlies geleden, terwijl overtuigend werd afgerekend met topploegen Ajax en Feyenoord.

"Zelfs na onze 0-1 was Willem II niet gevaarlijk, alleen door corners, vrije trappen en verre ingooien. Wij moeten die tweede goal maken, dan is er niets aan de hand. Maar we maken het onszelf weer erg moeilijk. Dit lag echt niet aan de tegenstander", baalt Zoet van het puntenverlies tegen laagvlieger Willem II. PSV staat momenteel derde in de Eredvisie, met een achterstand van vier punten op koploper Ajax.

Zoet baalt van PSV (Pro Shots / Kay Int Veen)
Zoet baalt van PSV (Pro Shots / Kay Int Veen)