Toddyhancer-mod maakt SW:Battlefront fotorealistisch

Mods om de grafische kwaliteit van games een boost te geven bestaan al sinds jaar en dag, vaak toegepast op games die qua graphics niet bepaald uitblinken. Nu is er een mod in de maak voor Star Wars Battlefront, die er van zichzelf eigenlijk al mee dan prima uitziet.

De Toddyhancer-mod voor Star Wars Battlefront is nog in ontwikkeling en het is niet bekend of deze überhaupt beschikbaar gesteld gaat worden aan het publiek, maar na het tonen van enkele screenshots is de interesse voor de mod nogal gegroeid. Niet zo vreemd aangezien de screencaps eruitzien alsof ze uit een film komen en niet uit een game.

Programmeur Martin Bergman, die verantwoordelijk is voor de mod, werkte eerder al mee aan de Toddyhancer-mod voor Grand Theft Auto V (filmpje onderaan). Bekijk hieronder de screenshots. Star Wars Battlefront kwam op 18 november uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Martin Bergman werkte in het verleden voor Activision, maar niet als grafisch designer. Meer screenshots van Battlefront met de Toddyhancer-mod kun je vinden op imgur. Bergman werkt zoals gezegd eerder al mee aan de Toddyhancer-mod voor GTA V. Zoals je kunt zien lijdt de framerate er wel onder, maar het ziet er toch verdomde indrukwekkend uit.