AA Gent overwintert in Europa

AA Gent is na een zege dinsdagavond bij Olympique Lyon zeker van overwintering in Europa. De Belgen zijn door de winst in Frankrijk (1-2) gestegen naar de tweede plaats in groep H en hebben nog volop kans om de achtste finales van de Champions League te halen. De Belgen hebben zeven punten, een punt meer dan Valencia dat ook nog graag in het kampioenenbal actief wil blijven.

In het laatste pouleduel ontvangen ze Zenit Sint-Petersburg, dat zich al lang en breed heeft gekwalificeerd voor de volgende ronde. De Russen versloegen vandaag in eigen huis Valencia met 2-0, waardoor ze op de maximale score van vijftien punten uit vijf duels staan. Voor Lyon zit het Europese avontuur erop. De Fransen wisten slechts één punt te halen uit vijf groepsduels en eindigen op de vierde plaats in de poule.

AA Gent kwam in Frankrijk nog op achterstand door een doelpunt van Jordan Ferri. De Serviër Danijel Milicevic zorgde voor de gelijkmaker uit een vrije trap. Diep in blessuretijd zorgde invaller Kalifa Coulibaly voor de Belgische overwinning.

AA Gent overwintert in Europa
AA Gent overwintert in Europa (Foto: ANP)