Volop actie in eerste trailer voor DC's Legends of Tomorrow

Het mag dan nog even duren voor dat de machtige Justice League hun intrede maakt in de live-action-wereld - de eerste tekenen ervan verschijnen in maart in de bioscoop, om gevolgd te worden door een Justice League-film in 2017 - de eerste gelegenheid om een team van superhelden bijeen te zien, zonder dat het Marvel-logo eerst in beeld verschijnt, is over twee maanden al.

In een week waarin DC's tv-series The Flash en Arrow even een weekje pauze houden hebben de makers de eerste échte trailer vrijgegeven van DC's Legends of Tomorrow. De eerste, want de vorige trailer was eigenlijk gewoon een promotiefilmpje met beelden die alleen voor die specifieke trailer waren opgenomen. Deze echte trailer zit vol actie, nieuwe helden, nieuwe schurken en nieuwe kostuums. In Legends of Tomorrow wordt een groep figuren uit de eerder genoemde tv-series bijeen geraapt door Rip Hunter, die uit de toekomst is gekomen om de onsterfelijke schurk Vandal Savage retroactief tot stoppen te brengen. Zijn doel? Een team vormen en het opnemen tegen Savage en zijn minions.

Natuurlijk valt een trailer als deze ook helemaal uit te pluizen. Zo is er een blik op een groen stuk edelsteen, die niet de naam Kryptonite draagt, maar wel momenten later wordt gevolgd door de boodschap dat Superman out of the picture is. Net als Batman, overigens. De nieuwe Firestorm, waarvan zijn oorsprong onlangs in The Flash te zien was, heeft hier een nieuwe outfit, die veel sterker op dat uit de comics lijkt. Ray Palmer, oftewel The Atom, heeft zijn verklein- en vergrootkrachten al een stuk beter onder controle en lijkt zich wat beter te kunnen hanteren in een gevecht. Verder: de eerste blik op interactie tussen Hawkman en Hawkgirl wordt gegeven, Hunter beschikt over een behoorlijk cool tijdreisschip (en een hippe revolver) en Captain Cold houdt wel van de seventies.

DC's Legends of Tomorrow volgt op de Arrow/Flash crossover, die volgende week wordt uitgezonden op het Amerikaanse The CW. De aflevering Legends of Today van The Flash en Legends of Yesterday van Arrow zullen dienen als inleiding op de dertiendelige serie, die zijn verhaal naar verluidt zal afronden in één seizoen: Legends zal een anthologieserie zijn, wat inhoudt dat elk seizoen een nieuw verhaal vertelt, met een (grotendeels) nieuwe cast. Het eerste seizoen stat op 21 januari op The CW. Niet bekend is of en wanneer een Nederlandse omroep de serie op zal pikken.