Zingende Obama op nieuw Coldplay-album

Wie het nieuwe album van Coldplay aanschaft, hoort niet alleen de vocals van zanger Chris Martin en diverse gastartiesten zoals Beyoncé en Noel Gallagher. Op A Head Full Of Dreams is ook de Amerikaanse president Barack Obama zingend te horen, meldt The Sun.

Eerder dit jaar zong Obama het gospelnummer 'Amazing Grace' tijdens de begrafenis van Clementa C. Pinckney. Deze Amerikaanse politicus en pastor werd in juni doodgeschoten tijdens de schietpartij in zijn kerk in Charleston, net als acht andere mensen. Een sample van de zingende president is verwerkt in de nieuwe plaat van Coldplay.

Bronnen rondom de band vertellen dat de president niet zomaar iedereen toestaat om zijn stem te gebruiken. Dat geldt zeker voor het zingen van 'Amazing Grace', wat voor Obama een emotioneel moment was. Maar Obama is duidelijk een liefhebber van Coldplay en gaf daarom graag zijn toestemming. Coldplay verkreeg ook toestemming van de kerk in Charleston waar de begrafenis plaatsvond.

Fan
Chris Martin geloofde eerst niet dat Obama fan is van zijn band. 'Ik heb jullie nummers op mijn iPod', zei Obama eerder al eens. Maar de Coldplay-zanger dacht bij zichzelf: Dat zegt hij vast tegen iedere artiest die hij ontmoet.

Chris Martin speelde ook tijdens de uitvaart van Beau Biden, de zoon van vicepresident Joe Biden, die eerder dit jaar overleed. Bij die uitvaart hield Obama een geëmotioneerde toespraak. Het nieuwe album van Coldplay verschijnt overigens op 4 december.

President Obama
De Amerikaanse president Obama is zingend te horen op het nieuwe album van Coldplay.