Winston en Halina genomineerd voor Dom Bontje

Presentator Winston Gerschtanowitz en actrice Halina Reijn zijn dit jaar genomineerd voor de titel 'Dom Bontje'. Dat heeft de dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren onthuld. Gerschtanowitz droeg een jas met coyotebont en Reijn is genomineerd omdat zij werd gesignaleerd met een jas van coyotebont en een muts van vossenbont.

Andere genomineerden zijn zanger Jan Smit, presentatrice Anouk Smulders, ontwerper Mart Visser en prinses Beatrix. Directrice Nicole van Gemert van Bont voor Dieren laat weten dat ze met de verkiezing aandacht wil vragen voor dierenleed. "Wanneer we bekende Nederlanders wijzen op hun bontkraag blijkt soms dat zij er geen idee van hebben dat het bont dat zij dragen echt is. Het komt dan ook regelmatig voor dat ze door onze informatie besluiten geen bont meer te dragen. Indien ze dat niet doen en het slechte voorbeeld blijven geven, worden ze door ons genomineerd."

Tot 31 december kan er via de website van Bont voor Dieren gestemd worden. In januari 2016 wordt bekend wie zich Dom Bontje van 2015 mag noemen. Eerder gingen Máxima, Sylvie Meis, Gerard Joling en Natasja Froger met de oneervolle titel naar huis.

Winston en Halina genomineerd voor Dom Bontje
Winston en Halina genomineerd voor Dom Bontje (Foto: BuzzE)