Absolutely Fabulous-film is 'nu of nooit'

In Londen zijn actrices Joanna Lumley en Jennifer Saunders druk met de opnames van de langverwachte Absolutely Fabulous-film. Het AD vraagt de 69-jarige Joanna waarom ze meewerkt aan de productie. "Het was een kwestie van nu of nooit", antwoordt ze resoluut.

"Als we nog langer hadden gewacht was één van ons te oud geworden of wellicht overleden", vervolgt Joanna die in de serie en film de rol speelt van Patsy. In de film moeten de twee dames Londen ontvluchten omdat een van hen te maken krijgt met een criminele gebeurtenis uit het verleden. Verdere details zijn nog geheim.

Producent Jon Plowman vertelt de krant dat de film niet uit de lucht komt vallen. "Het plan om een speelfilm rond Ab Fab te maken bestond al heel lang", zegt hij. "Maar Jennifer, die alles schrijft, werkt heel traag. Ze heeft alles in haar hoofd, maar het duurt heel lang voordat zij alles heeft uitgewerkt." Of Joanna en Jennifer (57) na de film nog een keer hun krachten zullen bundelen? "Dat hangt uiteraard van het succes af. Maar ook van de cast. Wij willen alleen werken met de originele rolbezetting", aldus producent Plowman.

De serie Absolutely Fabulous werd opgenomen in de periode van 1992 tot 2005. Daarna werden er nog wat thema-afleveringen gemaakt, rond Kerst en de Olympische Spelen in Londen. Ab Fab, de voorlopige titel van de film, is vanaf volgend jaar zomer te zien.

Absolutely Fabulous-film is 'nu of nooit'
Absolutely Fabulous-film is 'nu of nooit' (Foto: BuzzE)