[eSports]Resultaat IEM San Jose CS:GO

Dit weekend was Intel Extreme Masters San Jose, een van de grotere esports toernooien van de wereld, weer. Ook Counterstrike: Global Offensive had een toernooi tijdens dit weekend. Het Deense Team Solomid (TSM) nam het in de finale op tegen het Oekraïnse Na'Vi. Uiteindelijk won Na'vi met 2-0. Behalve een geldprijs zijn zij nu ook verzekerd van een plaats tijdens het Intel Extreme Masters wereldkampioenschap in Katowice in maart van volgend jaar.

Het toernooi voor Team Solomid begon een dag eerder dan dat van Na'Vi. Zaterdag moest TSM het al opnemen tegen Cloud9. Dit won TSM met 1-2 en zij bereikte daarmee de halve finale. In de halve finale rekende TSM af met G2, ook hier kostte het TSM de nodige moeite en won zij met 1-2. Na'Vi begon op zondag met de eerste games. In de kwartfinale werd zonder al te veel moeite gewonnen van LG, zij werden met 2-0 aan de kant gezet. In de halve finale was het Canadese Team Liquid aan de beurt. Ook zij werden op de slachtbank geleid en met 2-0 aan de kant gezet. 

In de finale was de eerste map Dust2. TSM begon sterk door de eerste drie games te winnen, maar Na'vi zette snel orde op zaken en na de helft van de map leidde Na'vi al met 7-8. Deze lijn trok NaVi door en zij wonnen de eerste map met 10-16. De tweede map was Cobblestone, een map die door vele werd gezien als in het voordeel voor Na'vi. Dat Na'vi favoriet was bleek snel, de eerste zes games werden zonder veel moeite gewonnen. TSM pakte toen zelf ook een ronde maar vervolgens werden weer drie rondes verloren en stond het 9-1 toen TSM een time-out aanvraagde. 

De time-out zorgde niet voor de gewenste comeback. Na'Vi ging door waar het gestopt was en won weer twee rondes. Het leek erop dat TSM eindelijk een ronde zou winnen nadat zij de bom plantte en met vier man, die alle vier laag hp waren, tegen enkel Seized stonden. Seized kwam echter met de clutch en haalde alle vier de TSM-leden neer. Uiteindelijk won Na'Vi veertien van de eerste vijftien games als counter-terroristen. Als terroristen begon Na'vi minder sterk en de eerste vier games waren prooi voor TSM. Notabene in een ronde waarin Na'Vi wilde sparen werd TSM eindelijk weer verslagen. Na'Vi had nu 9 games om het toernooi te beslissen. Ondanks dat TSM nog drie rondes won gebeurde het onvermijdelijke toch. Na'Vi won weer een rnde en besliste de tweede map met 16-8 en won daarmee IEM San Jose.