Nederland begint WK zaalvoetbal voor doven met ruime zege

Nederland is uitstekend begonnen aan het WK zaalvoetbal voor doven. Vrijdag werd in Thailand Oezbekistan met 7-0 verslagen in het eerste duel in groep A. In Bangkok werd de score al na enkele minuten geopend doordat Jack Castelijns een vrije trap snoeihard in de kruising werkte.

Het bleef in de eerste helft bij 1-0, maar in de tweede helft was het vooral Castelijns die het doel goed wist te vinden. Hij maakte de 2-0 en 3-0, zag Cheung Chaw Fung de 4-0 scoren en maakte zelf de 5-0 en 6-0. De laatste goal van de wedstrijd werd gemaakt door Matthijs Terpstra. Met zijn vijf treffers is Castelijns vooralsnog de topscorer van het WK.

De volledige wedstrijd kan hier bekeken worden. Het duel van Nederland begint na ongeveer 5 uur en 10 minuten in de video. Nederland speelt zaterdag om 08.00 uur Nederlandse tijd de tweede groepswedstrijd, waarin Brazilië de tegenstander is. De wedstrijd kan live via de officiële site van het WK bekeken worden.

Een interview, waarvoor het kunnen lezen van gebarentaal noodzakelijk is, en een samenvatting van de wedstrijd. Geluid zit er niet bij, maar op de volksliederen na zou dat ook bijzonder weinig toevoegen (Bron: YouTube)