Beckenbauer hekelt leiding Duitse bond in corruptiezaak

Franz Beckenbauer, sleutelfiguur in het corruptieschandaal rond het WK voetbal van 2006 in Duitsland, heeft vrijdag scherpe kritiek geuit op de huidige leiding van de Duitse voetbalbond. Een uitnodiging van Der Kaiser om openheid van zaken te geven, is genegeerd door de twee tijdelijke voorzitters, Reinhard Rauball en Rainer Koch. "Wat is dat voor niveau", klaagt de voormalige topvoetballer in de Süddeutsche Zeitung.

Beckenbauer was destijds voorzitter van het organisatiecomité dat het WK naar Duitsland wilde halen. Hij tekende vlak voor de stemming over de toewijzing een verdacht contract met toenmalig vicevoorzitter Jack Warner van de wereldbond FIFA. Hij zou daarin van alles beloven aan de man, die inmiddels vanwege zijn rol in andere omkoopschandalen voor het leven is geschorst.

Beckenbauer zou in een brief aan Rauball en Koch hebben aangeboden over de kwestie te willen praten, maar kreeg geen reactie. ",Als je elkaar al zo lang kent en je hoort dan niets, behalve op televisie, ja wat moet je dan nog", aldus Beckenbauer.

Beckenbauer hekelt leiding Duitse bond
Beckenbauer hekelt leiding Duitse bond (Foto: ANP)