Kamp wil handel met Iran impuls geven

De handel met Iran moet na jaren van sancties een impuls krijgen. Daarvoor reist minister Henk Kamp (Economische Zaken) zondag naar Iran. In zijn kielzog reizen meer dan zestig bedrijven en organisaties mee, vooral uit de energie- en landbouwsector.

Door het nucleaire akkoord dat de internationale gemeenschap met Islamitische Republiek Iran sloot, zullen de sancties vanaf volgend jaar worden verlicht. De sancties werden in 2012 ingesteld. Tot die tijd deden bedrijven in ons land veel zaken met Iran.

"Nederland en Iran onderhouden al bijna 400 jaar betrekkingen met elkaar. In die vier eeuwen is er een lange traditie van samenwerking ontstaan op diplomatiek, economisch en cultureel gebied", aldus Kamp in een verklaring. Door het einde van de sancties kam deze oude relatie hernieuwd worden.

Medio september was minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken ook al in Iran om de banden aan te halen. Het land met 77 miljoen inwoners is een van de grootste economieën in de regio. Het bezoek van Kamp duurt tot en met woensdag.

Kamp wil handel met Iran impuls geven
Kamp wil handel met Iran impuls geven (Foto: ANP)