De nieuwe film van Robert Rodriquez krijg je nooit te zien

Robert Rodriquez, maker van onder andere de Sin City- en Machete-films en de From Dusk Till Dawn-film en tv-serie, heeft een film gemaakt die linea recta de kluis in gaat, om daar pas over honderd jaar weer uit te komen.

De film is gemaakt voor het cognacmerk Louis XIII, dat hun cognac 100 jaar laat rijpen alvorens het op de markt te brengen. De cognac die dit jaar het vat in gaat, zal daarom verkrijgbaar zijn in hetzelfde jaar als de release van 100 Years, zoals de film getiteld is, in het jaar 2115. En de kans dat iemand die momenteel leeft dit nog gaat meemaken is bijzonder klein.

Rodriguez heeft de film, die slechts 15 minuten duurt, gemaakt samen met John Malkovich, die er een rol in speelt en het scenario schreef. Waar de film over gaat is niet duidelijk; de makers willen er alleen over kwijt dat deze 'emotioneel geladen' is. Wel kunnen eenvoudige inwoners van de 21e eeuw een paar teasers over de film bekijken, al bevatten deze geen materiaal uit de film zelf.

Om de onthulling van de film over honderd jaar nog een beetje bijzonder te maken heeft Louis XIII een selectie gemaakt van 1000 influentials, en deze een ticket gegeven voor de eerste screening van de film. De tickets nodigen de nazaten van deze personen uit om de film te gaan zien, en het idee is dat deze influentials ervoor zorgen dat de tickets een aantal generaties in de familie blijven. Actrice Jaime King, die in Rodriguez' Sin City speelde, kreeg zo'n ticket en deelde het op Instagram:

100 Years gaat in première op een nader te bepalen dag in november 2115. Hou je lokale hologram-pod in de gaten voor de laatste details.