Presidentskandidaat Carson noemt vluchtelingen dolle honden

De Republikeinse presidentskandidaat Ben Carson heeft zich gisteren nogal bedenkelijk uitgelaten over Syrische vluchtelingen. Bij een campagne in Mobile, Alabama, vergeleek de voormalige hersenchirurg en auteur de mensen, die uit Syrië vluchten voor het aanhoudende oorlogsgeweld, met hondsdolle honden. Volgens de Afro-Amerikaan zouden Amerikanen een groot risico lopen als de vluchtelingen in de Verenigde Staten opgenomen zouden worden. Huidig president Barack Obama liet eerder al weten binnen een jaar zo'n 10.000 Syrische vluchtelingen in Amerika op te willen nemen.

Carson: "Als er een hondsdolle hond in uw buurt rondloopt, zult u waarschijnlijk niet aannemen dat die hond wat goeds van plan is. Je zal eerst je kinderen uit de buurt houden. Dat betekent niet dat je een hekel aan alle honden hebt. Daarna zul je echter je hersens aan het werk moeten zetten en na gaan denken over hoe je het best je kinderen kunt beschermen. Ik ga het asiel opbellen en hopen dat zij kunnen komen om die hond op te halen om zo de omgeving weer veilig te maken."

Het lijkt de Republikeinse presidentskandidaat dan ook een dom plan om vluchtelingen zonder uitgebreide controle toe te laten. Carson: "We zullen mechanismen in werking moeten stellen waarmee Syrische vluchtelingen gescreend kunnen worden, om er zo achter te komen wie de dolle honden in het gezelschap zijn. Eerlijk gezegd, wie zijn die mensen die hier naartoe willen komen om ons te pijnigen en te vernietigen?"