FOK! Wat een weer: sneeuw op komst?

Gisteren was het bar slecht weer, met veel regen en af en toe aardig wat wind erbij. Vandaag lijkt het wat rustiger te worden, maar het onstuimige en wisselvallige weer houdt aan: vooral het noorden moet hierbij rekening houden met buien. aan de kust kan hier ook af een toe een onweersklap bij komen kijken. Het wordt hierbij een graad of acht.

In het weekend gaan de temperaturen verder dalen, en aangezien het wisselvallige weer aanhoudt, kunnen we (tijdelijke) winterse omstandigheden verwachten! Vooral de Limburgse heuvels kunnen wel eens besneeuwd raken, en met een beetje mazzel blijft die sneeuw nog even liggen ook.

Jullie (Belgische) redacteur was twee weken geleden nog in de Hoge Venen, een Belgisch nationaal park gelegen in de zogenaamde Oostkantons (waar Duits de dominante taal is). Toen was het hier nog herfstig, maar wie sneeuw wil meemaken, moet tijdens een goede winterse periode hier eens langskomen. In oktober lag er al sneeuw, en het zou zomaar kunnen dat er over een paar dagen weer een flink pak ligt, zoals op deze foto.

(Bron: Wikipedia. GNU-FDL gelicentieerd)

Hier is de Botrange te zien, het hoogste punt van België, op 693 meter. Omdat Belgen nu eenmaal lijden aan een minderwaardigheidscomplex, besloten ze om een toren van zeven meter erbij te bouwen, zodat ze aan de 700 meter komen! Niet dat die hoogte nu meteen veel voorstelt...

Wikiweetjes van vandaag:


*
In 1932 vindt er een heuse aardbeving plaats in Noord-Brabant. In uden wordt maar liefst 5.0 op de schaal van Richter gemeten.

* In 1945 beginnen de Neurenbergse processen, waarin Nazi-kopstukken voor de rechter vershijnen. Een aantal van hen krijgt de doodstraf opgelegd, maar er vallen ook vrijspraken.

* In 1999 wordt de eerste module van het ruimtestation ISS gelanceerd.

Voor degenen die DJMO missen: ze zal het stokje snel weer overnmen, dus niet getreurd.

Submitter:  Bron: FOK.nl