Blade & Soul krijgt een releasedatum

NCSoft West heeft aangekondigd dat de MMO Blade & Soul in Europa en Noord-Amerika beschikbaar is voor pc op 19 januari en wel om precies te zijn om 06:00 uur voor de vroege gamevogels.

Voorafgaand aan de officiële release kunnen namen al gereserveerd worden voor degene die Disciple en Master Pack bezitten op 11 januari. De Head Start-periode voor iedereen die een Founder’s Pack heeft, begint op 15 januari.

In de game moeten spelers vechten om de dood van hun gevallen meester te wreken in een klassieke Wuxia verhaallijn. Wuxia, wat letterlijk 'martial held' betekent, is een breed genre binnen de Chinese fictie over de avonturen van martial artists in het aloude China. 

De game probeert wat anders dan de gebruikelijke MMO's, met op actie gebaseerde gevechten met ability combos en een flexibele rollen-systeem waardoor healers niet vereist zijn. Het geeft spelers ook bewegingsvrijheid en mogelijkheden in de game-wereld, met personages die over de bergen springen en door de lucht vliegen.

De free-to-play MMO, waarvan recent het tweede gesloten bèta-weekend heeft afgerond, bevat zeven klassen voor spelers om uit te kiezen, 30 dungeons, een level cap van 45 op je personage en een skill-based 1v1 Arena voor PvP.

Het volgende closed bèta-weekend voor Blade & Soul begint op 24 november en loopt tot 30 november, je kunt je hier nog inschrijven. 

Blade & Soul