'Album Adele meest gereserveerd van 2015'

Het nieuwe album van Adele, met de naam 25, komt vrijdag uit, maar eerder al konden fans de nieuwe plaat reserveren via onder meer de website van bol.com. Een woordvoerder van de internetwinkel laat weten dat 25 de 'meest gereserveerde plaat van dit jaar' is.

In de afgelopen weken zijn er heel veel bestellingen binnengekomen. "Dat ging met honderden per dag en woensdag waren dat er meer dan duizend per dag", aldus de woordvoerder van bol.com. Er zijn nu al meer dan tienduizend mensen die het album in de pre-order hebben besteld en deze vrijdag zullen ontvangen.

Verwacht wordt dat de vraag naar het langverwachte album nog wel even aanhoudt, helemaal met Sinterklaas en Kerst in het vooruitzicht. "De echte fans hebben het album nu waarschijnlijk al besteld. In de komende dagen zullen er naar verwachting nog veel bestellingen bijkomen van mensen die de muziek hebben gehoord en het album ook graag willen hebben. We merken dat de vraag toeneemt als Adele, of nieuws over haar, weer ergens in de media verschijnt." De woordvoerder laat weten dat ook de LP van 25 het goed doet. "De cd is het meest populair, maar de LP doet het zeker ook goed."

Vrijdag komt ook het nieuwe album van Marco Borsato uit, genaamd Evenwicht. "Ook deze plaat doet het heel goed in de pre-order. Hij is een goede tweede en doet niet onder voor Adele."

'Album Adele meest gereserveerd van 2015'
'Album Adele meest gereserveerd van 2015' (Foto: BuzzE)