Hockeybond onderzoekt zware overtreding Willemijn Bos

De Nederlandse hockeybond heeft een onderzoek gestart naar de zware overtreding van international Willemijn Bos. De speelster van Laren sloeg tijdens de wedstrijd tegen Pinoké haar tegenstandster Fréderique Malefason van achteren met haar hockeystick. Het incident zelf werd niet opgemerkt door de arbitrage, maar naar aanleiding van beelden die op social media verschenen is de zaak voorgelegd aan de tuchtcomissie van de KNHB.

Bos zelf had al besloten om niet in actie te komen in de wedstrijd tegen SCHC in afwachting van verdere maatregelen. Tegen hockey.nl vertelde ze: "Ik ben ontzettend geschrokken van mijn eigen actie en heb direct na de wedstrijd mijn excuses aangeboden aan de speelster van Pinoké. Vervolgens heb ik maandag contact met de coach van Pinoké gehad. Gelukkig heeft Frederique geen blessure overgehouden aan mijn onbezonnen actie."

De hockeybond zegt geschrokken te zijn van de beelden. "We zijn er van overtuigd dat iedereen het ermee eens is dat dit niet thuis hoort op de velden. Het bondsbestuur heeft na onderzoek dan ook besloten de zaak, gezien de aard en ernst van de overtreding, voor te leggen aan de tuchtcomissie. We zijn blij dat Willemijn Bos, vooruitlopend op de behandeling van de zaak, haar verantwoordelijkheid neemt door aanstaande zondag niet te spelen."

Hockeybond onderzoekt zware overtreding Willemijn Bos (Pro Shots/Menno Ringnalda)
Hockeybond onderzoekt zware overtreding Willemijn Bos (Pro Shots/Menno Ringnalda)