Argentijnse bondscoach Martino onder druk

De positie van bondscoach Gerardo Martino van het Argentijnse voetbalelftal is penibel na de zwakke start in de kwalifcatiereeks voor het WK van 2018. Argentië staat na twee gelijke spelen en een nederlaag negende en daarmee voorlaatste in de Zuid-Amerikaanse poule.

Het uitduel met Colombia op dinsdag lijkt cruciaal voor de toekomst van Martino, al bezwoer voorzitter Luis Segura dat de Argentijnse voetbalbond vierkant achter de oud-coach van FC Barcelona staat. "Het gaat om resultaten en niet om de coach. Martino is net zo bezorgd als wij, want de resulaten vallen tegen", aldus Segura.

Argentinië mist tegen Colombia opnieuw de geblesseerde sterspelers Lionel Messi, Sergio Agüero en Carlos Tevez, maar kan met Angel di Maria, Ezequiel Lavezzi en Gonzalo Higuain toch een aardige aanvalslinie op de been brengen. "Colombia zal agressief spelen en wij zullen dat ook moeten doen. Belangrijk is dat we controle over de wedstrijd krijgen en veel balbezit hebben. Dan maken we de meeste kans op de overwinning", aldus Martino.

Argentijnse bondscoach Martino onder druk
Argentijnse bondscoach Martino onder druk (Foto: ANP)