Palestijnen over 'Parijs': het waren de joden

Ze hebben twee dagen lang geen aandacht gehad en dat kan natuurlijk niet. Misschien is het dan ook geen toeval dat de Palestijnse autoriteit en de Fatah-beweging hebben laten weten dat Israël net zulke stouterds zijn als IS.

Dat doet PA onder meer door de Palestijnse vlag te tonen naast de Libanese, de Russische en de Franse. Laatst drie genoemde landen zijn onlangs het slachtoffer geweest van Islamitisch geweld tegen haar burgers. Het bericht werd geplaatst in het officiële orgaan van de democratisch gekozen 'regering', de krant Al-Hayat Al-Jadida.

Bovenop het professionele slachtofferschap wist de PA de wereld met een andere schokkende mededeling te verrassen: Israël zit achter de aanslagen in Parijs! Het zou gaan om een actie van de Mossad in opdracht van Netanyahu.

De Palestijnen rechtvaardigen deze denkwijze door te veronderstellen dat:

  • Netanyahu op deze manier joden wil stimuleren om naar Israël te emigreren
  • De Israëli's boos zijn op veel Europese landen vanwege hun stellingname t.o.v. De Palestijnse Staat.
  • En natuurlijk vanwege de Franse opstelling om eventueel Israëlische producten, afkomstig uit de 'bezette gebieden' te boycotten.

Bewijs genoeg dus. Een onafhankelijke krant in de PA, de Ma'am (niet te verwarren met de mannenclub van Al Bundy) heeft meteen maar even een poll gehouden om te kijken hoeveel Arabieren, woonachtig in de Palestijnse gebieden, dit ietwat onwaarschijnlijke verhaal serieus nemen. Wat blijkt? 84,4 procent van de ondervraagden zijn de mening toegedaan dat hun buren inderdaad achter de aanslagen zitten. 8,7 procent vermoed dat de Parijse slachtpartij het resultaat is van wijdverspreide islam-extremistische opvattingen, zoals die tegenwoordig bijna overal in Europa te vinden zijn.