Blind: "Uitslag tegen Duitsland onbelangrijk"

Morgenavond speelt het Nederlands elftal de oefenwedstrijd tegen Duitsland. Aan de vooravond van dit treffen hield bondscoach Danny Blind een persconferentie en liet daarin weten dat het duel te benaderen als een echte vriendschappelijke wedstrijd.

"Dat zeg ik als bondscoach van het Nederlands elftal, namens de spelers en de staf, maar vooral ook als mens", aldus Blind tijdens het praatje. "'Geen 'Testspiel', maar een 'Freundschaftsspiel'. De uitslag is totaal niet belangrijk. Sport heeft een verbindende kracht en die moeten we gebruiken. Er zal zeker ingetogen worden gereageerd worden op zaken. We zijn twee rivalen, maar dat is nu niet, of veel minder, aan de orde. Wat nu telt is medeleven en verbondenheid."

Intussen hebben Arjen Robben, Daley Blind en Wesley Sneijder contact gehad met een aantal spelers van de Duitse ploeg, die afgelopen vrijdag in het Stade de France aanwezig waren. Blind: "Op zulke momenten realiseer je je eens te meer dat er belangrijkere dingen zijn dan voetbal. En je vraagt je af of je wel moet voetballen. We hebben er veel respect voor dat Duitsland wil spelen. Daarmee maken we een gebaar naar de slachtoffers, het Franse volk en het is een gebaar van vrijheid."