Mercedes floot Hamilton terug

De teamleiding van Mercedes heeft zondag Lewis Hamilton teruggefloten tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Britse wereldkampioen wilde van tactiek veranderen om zijn ploeggenoot Nico Rosberg te kunnen inhalen, maar hij kreeg niet zijn zin. "We hebben onze principes en die veranderen we niet. De teamleiding bepaalt de strategie, niet de coureurs", zei teambaas Toto Wolff van de succesvolle renstal op de website van de Formule 1.

Hamilton wilde dolgraag de race op Interlagos winnen, maar het lukte hem niet Rosberg in te halen. Hij vroeg via de teamradio van tactiek te mogen veranderen en wilde meer risico nemen. "Het was een slecht plan. Hij zou er zijn tweede plaats mee hebben verspeeld aan Sebastian Vettel van Ferrari."

De coureurs van Mercedes krijgen geen stalorders, benadrukte Wolff: "we laten ze tegen elkaar racen, maar de teamleiding bepaalt de wedstrijdtactiek. Als de coureurs hun eigen beslissingen gaan nemen tijdens de race, zullen we alle races verliezen. Een coureur handelt uit emotie en heeft niet het totale overzicht. Strategie baseer je niet op instinct, maar op feiten."

Mercedes floot Hamilton terug
Mercedes floot Hamilton terug (Foto: ANP)