Oekraïne zet stappen naar EK

Oekraïne heeft het eerste duel om de play-offs, in de strijd om een EK-ticket, gewonnen van Slovenië met 2-0. Een uitstekende uitgangspositie voor de gastheren.

Oekraïne ging vanaf het startsignaal vol op de aanval. De druk leek teveel te worden voor de Balkanese bezoekers, maar tot grote kansen kwam het niet voor Oekraïne. Gevaarlijkste kant aan de zijde van de thuisploeg was Andriy Yarmolenko, die de Sloveense defensie handen vol met werk bezorgde.

Daarom was het ook niet verwonderlijk dat de aanvaller in de L'viv Arena, zijn land in de 22e minuut op voorsprong kon brengen door met een diagonaal schot raak te schieten. Slovenië zette daar bar weinig tegenover. Alleen Valter Birsa onttrok zich aan de malaise, maar zijn inzet ging net naast het doel van Andriy Pyatov.

Kort na de theepauze bracht Yevhen Seleznyov op aangeven van Artem Fedecky zijn team een ruimere voorsprong: 2-0. In het restant van het duel werd de Sloveense doelman Samir Handanovic nog een aantal keren getest, maar gescoord werd er niet meer in L'viv.