Anti-pieten grotendeels genegeerd tijdens intocht

Het protest tegen Zwarte Piet is zaterdag bij de officiële intocht van Sinterklaas in Meppel gelukkig rustig verlopen. De werklozengroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) stond met zo'n tweehonderd mensen langs de kant tijdens de tour van de kindervriend en zijn zwarte pieten.

Er werd wel wat over en weer geroepen tussen de KOZP-ers en andere aanwezigen bij de intocht, maar gelukkig lieten de ouders van de verwachtingsvolle kinderen zich verder niet uit de tent lokken door het gezelschap chagrijnen.

Tijdens de intocht waren vooral de traditionele donkergekleurde pieten te zien, zoals vanouds. Een handjevol pieten had alleen roetvegen op het gezicht. De groep klagers is in de uitzending totaal niet in beeld geweest en dus grotendeels genegeerd.

Dat staat in schril contrast tegen het gerel van de groep anti-Pieten van vorig jaar. Toen werden ruim negentig mensen gearresteerd nadat zij zich ten overstaan van jonge kinderen ernstig misdroegen.

Vanaf vandaag mogen alle kinderen in Nederland hun schoen weer zetten. Zwarte Piet zal deze als vanouds vullen met lekkers.


flirtpiet (Foto: Danny Roodbol)
Deze Piet komt jouw schoentje misschien wel vullen! (Foto: Danny Roodbol)