'Toch geen achtervolging in Parijs'

In Parijs zouden ruim een halve dag na de aanslagen opnieuw schoten en explosies gehoord zijn. Verschillende bronnen, waaronder de Franse tv, melden dat er in Bagnolet, ten oosten van het centrum, schoten zijn gelost. Ook zouden helikopters in de omgeving van het twintigste arrondissement rondvliegen en is mogelijk een achtervolging gaande. 

Onbevestigde berichten melden dat de Franse politie drie terroristen aan het achtervolgen is. Ook zou bij het Stade de France, waar een zelfmoordaanslag plaatsvond, een Syrisch paspoort gevonden zijn op het lichaam van één van de zelfmoordenaars, zo meldt het AP.

Update 14.28 uur
Franse media melden op gezag van de politie dat het bericht uit Yvelines, waar zwaarbewapende mannen in een auto door een politieblokkade zouden zijn gebroken, onjuist is.

Update 13.48 uur
De meldingen over 'explosies en schoten' in Bagnolet zouden veroorzaakt zijn door vuurwerk bij een trouwerij. "Alles is kalm in Bagnolet", aldus de burgemeester tegenover Le Parisien, waarbij men zegt dat er als gevolg van de knallen wel veel politie op de been is gebracht. Diezelfde krant meldt dat er in Yvelines, ten zuidwesten van Parijs, wel degelijk iets aan de hand is. Een Citroën Berlingo, met daarin vier zwaarbewapende mannen, zou op de A10 richting Parijs door een politieblokkade gebroken zijn.

Update 13.36 uur
De politie in Parijs vraagt mensen in de buurt van Bagnolet om binnen te blijven. Ondertussen heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders bekendgemaakt dat twee Belgen onder de slachtoffers zijn. De Britse premier David Cameron liet weten dat men vreest voor 'een aantal Britse doden'.