Eric Corton vertelt kerstverhaal in Apeldoorn

Eric Corton is de verteller van het kerstverhaal tijdens het familie-evenement Kerst met de Zandtovenaar. De opnames vinden dit jaar plaats in Apeldoorn, op donderdagavond 17 december. Dat maakte KRO-NCRV vrijdag bekend.

Terwijl Corton het verhaal van de geboorte van Jezus vertelt, brengt zandtovenaar Gert van der Vijver dat tot leven. Dit jaar zijn voor het eerst veel popliedjes en ballads verwerkt in Kerst met de Zandtovenaar. O'G3ne, Xander de Buisonjé en Vajèn van den Bosch zingen tijdens het evenement.

"Ik kruip dit jaar in de rol van de boze koning Herodes", zegt Xander. "Door vanuit zijn rol het verhaal te bezingen, leer ik het kerstverhaal nu wel van een heel andere kant kennen. En het Nederlandse publiek ziet mij in een heel andere hoedanigheid!"

Maria
Vajèn neemt de rol van moeder Maria op zich. "Maria speelt een belangrijke rol in het kerstverhaal. Ik voel me vereerd dat ik deze rol op me mag nemen. Ook vind ik het bijzonder om met Gert 'de zandtovenaar' samen te werken."

Kerst met de Zandtovenaar wordt volgens Vajèn 'een magisch spektakel met mooie bijzondere liedjes'. Ook Xander zegt 'enorm' uit te kijken naar het evenement. Kerst met de Zandtovenaar, sinds 2012 een jaarlijkse traditie, is 24, 25 en 26 december te zien bij NPO Zapp.

Eric Corton vertelt kerstverhaal in Apeldoorn
Eric Corton vertelt kerstverhaal in Apeldoorn (Foto: BuzzE)