Jonk werkt stug door bij Ajax, Van der Sar geïrriteerd

Wim Jonk werkt 'gewoon' door bij Ajax, ook al stuurt de clubleiding aan op een vertrek. Het hoofd van de jeugdopleiding meldde zich donderdag weer op trainingscomplex De Toekomst. Jonk lijkt niet van zins de voorgestelde vertrekregeling van Ajax zomaar te accepteren. Als de Volendamse oud-international en de clubleiding niet tot een akkoord komen, volgt waarschijnlijk een gang naar de arbitragecommissie van de KNVB.

Jonk staat als hoofd van de jeugdopleiding tegenover de andere drie leden van het zogeheten technisch hart van Ajax: hoofdtrainer Frank de Boer, diens assistent Dennis Bergkamp en directeur spelerszaken Marc Overmars. De clubleiding constateerde begin deze week een "onoverbrugbaar meningsverschil" met Jonk over de invulling en werkwijze van het technisch hart. Ajax stuurt dan ook aan op een vertrek van de Volendammer, die werkt volgens de plannen van Johan Cruijff.

Het interview van de Telegraaf met Johan Cruijff, waarin hij zijn steun uitsprak voor Jonk, was op diverse plekken op de Toekomst opgehangen. Dit tot grote ergernis van Edwin van der Sar die de artikelen verwijderde aldus VI-redacteur Pieter Zwart.

Jonk werkt stug door bij Ajax
Jonk werkt stug door bij Ajax (Foto: ANP)