Shia LaBeouf bekijkt zichzelf in filmmarathon

Als je nog niet hebt meegekregen wat #AllMyMovies is, laat ons je dan even bijpraten: Shia LaBeouf, bekend van de Transformers-films en vorig jaar nog te zien in David Ayers Fury, houdt een filmmarathon van zijn eigen films. Al zijn eigen films.

Het bijzondere van deze marathon is dat hij deze in het openbaar houdt, in het Angelika filmtheater in New York, en iedereen met hem kan meekijken. En zelfs als je niet in de gelegenheid bent om naast, voor of achter hem plaats te nemen, heb je nog de mogelijkheid om Shia te zien. Er staat namelijk een camera op hem gericht en de beelden daarvan zijn online te bekijken.

Shia LaBeouf in #AllMyMovies

Het evenement, getiteld #AllMyMovies, is een kunstproject van LaBeouf, samen met zijn regelmatige partners Luke Turner en Nastja Säde Rönkkö. Met hen organiseerde hij vorig jaar februari al een project waarin hij in smoking en met een papieren zak over zijn hoofd, zes dagen lang in een kunstgalerij in Los Angeles bleef zitten. Tijdens dat optreden, dat #IAMSORRY heette als respons op een recente beschuldiging van plagiaat, konden bezoekers LaBeouf, die ook daar bewegingsloos en zonder zijn omgeving te erkennen op een stoel zat, benaderen en zelfs aanraken. LaBoeuf zou later beweren dat een vrouw hem ter plekke heeft geprobeerd te verkrachten.

Het huidige project, dat dinsdag startte en later vandaag afloopt, wordt online door fans en andere gefascineerden gevolgd en van commentaar voorzien onder de hashtag #AllMyMovies. Wie niet de stream kijkt, krijgt daar mee wanneer Shia opstaat voor een toiletbezoek of, zoals eerder vandaag, achterin de zaal in het gangpad gaat liggen slapen. Of wordt op de hoogte gehouden van LaBoeufs vele gezichtsuitdrukkingen.

Wie in New York is en nog in de zaal wil plaatsnemen heeft pech: er staat een rij. Wat LaBeouf gaat doen aan het einde van de marathon is niet duidelijk, maar de kans is groot dat hij simpelweg opstaat, wegloopt en iedereen blijft negeren.