Pelicans beëindigen treurige reeks in NBA

De basketballers van New Orleans Pelicans hebben na zes nederlagen dinsdag hun eerste zege van het seizoen in de NBA geboekt. De ploeg van coach Alvin Gentry was met 120-105 te sterk voor Dallas Mavericks. In de vreugde over die eerste overwinning ontbrak forward Anthony Davis. De sterspeler verdween halverwege naar de kant met een heupblessure. Gentry kon na afloop nog niet zeggen of hij Davis voor langere tijd moet missen.

Ryan Anderson was de topschutter bij de Pelicans met 25 punten. Bij de Mavericks, dat drie van de laatste vier duels verloor, kwamen de meeste punten (18) op naam van de Duitser Dirk Nowitzki.

Zonder Kobe Bryant, de 37-jarige vedette die rust kreeg, verloor Los Angeles Lakers bij Miami Heat. Chris Bosh nam de thuisploeg bij de hand met 30 punten resulterend in een 101-88-overwinning. Cleveland Cavaliers is vooralsnog ongeslagen in eigen hal. In de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen was de ploeg van LeBron James de baas over Utah Jazz: 118-114. James nam 31 punten voor zijn rekening waarvan 17 in het laatste kwart.

Pelicans beëindigen treurige reeks
Pelicans beëindigen treurige reeks (Foto: ANP)