Doden en gewonden bij steekpartijen in Jeruzalem

Bij drie verschillende steekincidenten in het Israëlische Jeruzalem zijn zeker drie gewonden gevallen en twee aanvallers gedood. Dat meldden Israëlische media dinsdag.

Twee Palestijnse tieners van twaalf en dertien jaar vielen bij een treinstation een bewaker aan. Een van hen stak hem in zijn bovenlijf. De bewaker schoot hem neer. De jongen raakte gewond. Passagiers overmeesterden de andere aanvaller.

De 37-jarige man die twee veiligheidsmensen aanviel bij de Damascus Poort in de oude stad, overleefde dat niet. Hij zwaaide met een mes waarop een van de bewakers hem neerschoot. De man overleed later in het ziekenhuis. Elders in Jeruzalem werd een Palestijn doodgeschoten die zwaaiend met een mes op veiligheidsmensen afrende terwijl hij "God is Groot" riep.

De steekpartijen begonnen als reactie op beperkingen die Israël eerder oplegde aan het bidden door moslims op de Tempelberg. Ze gingen echter door na het opheffen daarvan. Het land zoekt naar oplossingen tegen het geweld in samenspraak met Jordanië, dat formeel het voogdijschap over de Tempelberg heeft.

Doden en gewonden in Jeruzalem
Doden en gewonden bij steekpartijen in Jeruzalem (Foto: ANP)