Blind geeft Depay een kans

Na even wikken en wegen besloot Danny Blind om Memphis Depay alsnog op te roepen voor de oefeninterlands tegen Wales en Duitsland. "Ik wilde hem er toch graag bij hebben", vertelde de bondscoach. "Hij is een talent waar ik veel toekomst in zie. Als hij hier is, dan kan ik invloed op hem uitoefenen. Anders zie ik hem pas weer in maart. Daarnaast speelt Arjen Robben niet tegen Duitsland en kon ik nog wel een vleugelspits gebruiken."

Depay ontbrak aanvankelijk in de voorselectie omdat hij de laatste weken nauwelijks speeltijd krijgt bij Manchester United. Daarnaast is Blind niet tevreden over de manier waarop de aanvaller zich binnen de spelersgroep gedraagt. "Ik heb hem verteld dat je best op een bepaalde manier voorop mag lopen maar dat je het dan ook op het veld moet laten zien. Hoge bomen vangen namelijk veel wind."

Het was Blind niet ontgaan dat Depay zich maandag met een grote hoed en felgroene schoenen meldde in Noordwijk. "Het is niet mijn kledinglijn", grapte de bondscoach. "Of ik vind dat hij dan meteen weer een verkeerd signaal geeft? Nee, ik let bij hem op andere dingen. Ik heb ook zijn trainer Louis van Gaal gesproken. Depay traint goed en toont ambitie om weer in de ploeg van United te komen. Dat is een goed teken. Het is ook belangrijk dat hij weer gaat spelen. Ook voor Oranje."

Op het WK in 2014 was Depay nog van grote waarde voor Oranje met doelpunten tegen Australië en Chili. In totaal scoorde Depay drie keer in zijn interlandloopbaan; ook in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten (3-4) van afgelopen juni scoorde hij. In totaal kwam de 21-jarige voetballer 21 keer uit voor Oranje.

Blind geeft Depay een kans
Blind geeft Depay een kans (Foto: ANP)