GSOD: Historische zege Andy Fordham, Adams verslaat Klaasen

Zondagavond is de tweede speelronde van de Grand Slam of Darts in de groepen A tot en met D. Mark Oosterhuis, Jelle Klaasen en Michael van Gerwen zullen in actie komen, tegen respectievelijk Steve West, Martin Adams en Kim Huybrechts.

Oosterhuis wist vanavond opnieuw geen leg te winnen. Na de 5-0 zaterdag tegen Michael van Gerwen had onze landgenoot een dag later ook in zijn tweede partij tegen Steve West niets in te brengen. Het werd 5-0. Oosterhuis had een gemiddelde van 75, West kwam tot 95. 

Het werd een historische avond in Wolverhampton. Het was tien jaar en zes maanden geleden dat Andy Fordham voor het laatst een wedstrijd won op een tv-toernooi. Vanavond was het weer eens zo ver. Na zijn verlies in de eerste groepswedstrijd bij bij de Grand Slam of Darts tegen Adrian Lewis (5-2) bleek Fordham, vanavond te sterk voor Wayne Jones. Het werd 5-3.

Fordham kwam 4-0 voor, voordat Jones nog drie legs kon pakken. The Viking sloeg daarna toe met een 106-finish en won de partij met 5-3. De gemiddelden waren niet over naar huis te schrijven. Jones had 82 gemiddeld en Fordham kwam niet verder dan 79, maar op de dubbels was hij wel de betere. 

Update 23.10 uur

Michael van Gerwen heeft met 5-1 Kim Huybrechts verslagen. De Brabander en de Belg hadden beiden een gemiddelde van 106, maar Van Gerwen gooide 71 procent van zijn dubbels raak. 

Update 23.50 uur

Ondanks dat Jelle Klaasen een het gemiddelde van Klaasen elf punten hoger lag, verloor hij toch wel van Martin Adams. De Engelsman won met 5-4. Scorend was het spel van de Brabander prima, maar op de beslissende momenten kon hij de dubbels niet vinden. Adams trok aan het langste eind en won. 

Update 00.10 uur

Dave Chisnall gooit een negendarter in het duel tegen Peter Wright. Het is zijn eerste perfecte leg op tv. Hij won de partij met 5-2 en had een gemiddelde van 109. 

Uitslagen Grand Slam of Darts A t/m D - tweede speelronde

Groep Darter Darter Uitslag
A Michael van Gerwen Kim Huybrechts 5-1  
A Steve West Mark Oosterhuis 5-0
B Jelle Klaasen Martin Adams 4-5 
B Steve Beaton Ian White 5-2
C Adrian Lewis Michael Smith 3-5 
C Andy Fordham Wayne Jones 5-3
D Peter Wright Dave Chisnall 2-5 
D Mervyn King Scott Mitchell 5-2 

Standen in de groep.